کنکاش در تاریخ

کنکاش در تاریخ

بیان نظرات جدید درباره تاریخ آذربایجان ، ایران و جهان
کنکاش در تاریخ

کنکاش در تاریخ

بیان نظرات جدید درباره تاریخ آذربایجان ، ایران و جهان

تبریز واقعی (2) از قصر عباس میرزا تا ربع رشیدی!


قصر عباس میرزا در تبریز
بخشی از کتاب اسناد تصویری شهرهای ایران در دوره قاجار
این همه زبان درازی ها درباره قلعه عباس میرزا  و اجزای معماری و جایگاه آن در شهر تبریز راه به جایی ندارد. به تصویر صفحه 88 این کتاب رجوع می کنیم:
سپس در توضیحات محیط شهری و در ذکر دروازه های شهر چنین می آورند:

پس با این حساب مشخص می شود، به زمان رسامی این نقشه ها توسط نیروهای ارتش روسیه، هیچ آثاری از قصر عباس میرزا در کار نبوده است! زیرا اگر عوارضی از آن پا برجا بود باید در نقشه های تهیه شده شهر تبریز انعکاس می یافت که نیافته! این مسئله به روشنی نشان می دهد که خود این نقشه ها  بر اساس محیط شهری موجود تهیه نشده اند به این معنی که نقشه های موجود طرح های اولیه ای بوده اند تا بر اساس آنها شهر سازی صورت بگیرد. برخی از این طرح ها به اتمام رسیده ولی برخی از آنها در همان مرحله طراحی مانده اند و عملیاتی نشده اند. نمونه این ادعا همین قصر عباس میرزا است که حتی آثاری از آن در حدود 1827 نیز موجود نبوده! کسی نمی تواند تخریب این قصر را به گردن زلزله و مغول و عرب و اسکندر و جریانات دروغین دیگر بیندازد زیرا در زمان رسامی این نقشه ها توسط افسران ارتش روسیه این قصر موجود بود.
نکته دیگری که باید به آن اشاره کرد، اقدام روس ها برای طراحی و ساخت قصر عباس میرزا است. ولیعهدی که چندین سال در نبرد های خونین با روس ها در حال جنگ بود. خود این مسئله نیز می تواند سند دیگری بر دروغین بودن جنگ های بین ایران و روس باشد.
بنای موسوم به ربع رشیدی از قصر عباس میرزا نیز رو سیاه تر است زیرا حتی این اشاره های بی مفهوم خود را نیز به همراه ندارد. به تصاویری از این بنا توجه کنید:














با مشاهده این تصاویر به نیکی پی می بریم که مراد رئیس میراث فرهنگی استان آذربایجان شرقی از این جمله «ربع رشیدی چیزی کمتر از تخت جمشید ندارد!!!» چیست. در این بیغوله که اجزای تشکیل دهنده آنها سنگ های دزدیده شده از مقابر اطراف شهر می باشد نمی توان اثری از ذوق هنری و یا تکنیک مهندسی و معماری را رویت کرد. به واقع نمی توان کاربرد این سازه را فهمید. این احتمال وجود دارد که از آن به عنوان مرکز نظامی استفاده شده است. با توجه به اینکه سنگ های به کار رفته در برج ها و دیوارهای این سازه از سنگ قبر های گورستان های تبریز بوده و از آن روی که شهر تبریز تاریخ قابل استنادی فراتر از رسامی روس ها در 1827 ندارد، قدمت این سازه بد قواره نیز نمی تواند فراتر از 1.5 سده اخیر باشد.
آیا قوم پرستان و قومگرایان تورک  باز هم به این ابنیه اشاره خواهند کرد و حضور آن ها را نشانی از شکوه و عظمت اجداد خود خواهند دانست؟

ادامه دارد ...

نظرات 7 + ارسال نظر
alireza سه‌شنبه 10 اسفند 1395 ساعت 15:29

سلام دوست عزیز .. متن رو خوندم .. اینکه شما علم باستان شناسی رو زیر سوال میبرید و دانشمندان این حوزه رو کم سواد می پندارید جای بسی تعجب است . یا شما علم این کار را دارید یا ندارید .. عکس هایی که قرار دادید هم بسیار جالب است بخصوص در مورد عکس فوتوشاپی و قشنگ اهورا مزدا .. دوست عزیز این مسله عدم توجه به کاووش های باستانی فقط برای یک قوم مضرر می باشد و آن قوم تورک می باشد . یاد دانشمندی افتادم میگفت هر جا ابهامی در تاریخ باشد تورک ها آن را به نام خویش مصادره میکنن .. لطفا در حوزه و علومی که در آن دستی بر آتش دارید بحث نمایید و وارد حوزه های دیگر به خصوص باستان شناسی که نیازمند ابزار و ذهن دقیق و زبان شناسی هوشمندانه است وارد نشوید که توانایی درک این مسایل برای رهروان این علوم شایسته و بایسته است . در صورت نیازمندی با مستندات میتوانید به ایمیل اینجانب پیام بدهید . نشر اکاذیب نفرمایید . باسپاس

غیر اکاذیب را بفرمایید تا نورانی شویم.

داود چهارشنبه 22 دی 1395 ساعت 01:20

سلام

جناب آیدین خان ممنون از زحماتی که میکشید و تشکر ویژه بابت آپلود

این کتاب بسیار مستند و راهگشا در مسیر حقایق بنیانی تاریخ ایران.


مجدد سپاسگزارم

امیدوارم کیفیت مطلوبی داشته باشد. و نیاز شما و دیگر دوستان را تامین کند.

داود سه‌شنبه 21 دی 1395 ساعت 15:43

سلام

با اینکه عنوان اصلی بنیان اندیشی صبر و حق است ولی صبر ما به لب رسید

از فایل کتاب "اسناد تصویری شهر های ایران در دوره قاجار"

خبری نشد؟

باسلام، امشب از طریق کانال تلگرام NariaBook@ دانلود کنید.

داود یکشنبه 30 آبان 1395 ساعت 01:26

سلام


از فایل کتاب "اسناد تصویری شهر های ایران در دوره قاجار"

چه خبر؟

آماده نشده جهت ارایه در سایت؟


ممنون

کمی دیگر صبر کنید.

داود سه‌شنبه 30 شهریور 1395 ساعت 19:50

سلام

از سرگیری فعالیت مجددتان خرسندم


کدام کتاب؟

" این کتاب به زودی از طریق وبسایت حق و صبر منتشر خواهد شد.
"

فعالیت های بنده متوقف نشده بود. به دلیل برخی گرفتاری ها فرصت نصب یادداشت جدید را نداشتم. فایل پی دی اف کتاب اسناد تصویری شهر های ایران در دوره قاجار

سوال سه‌شنبه 30 شهریور 1395 ساعت 19:45

سلام منظور من این نقشه است که هر کار میکنم با زوم نهایی دانلود نمیشه آیا راهی سراغ دارید ؟
http://collections.lib.uwm.edu/cdm/singleitem/collection/agdm/id/2139/rec/7

باید از بخش های مختلف آن اسکرین شات گرفته و مونتاژ کنید تا به فایل اصلی دست پیدا کنید. کمی زمانبر است. در ضمن آن نقشه در موزه شهرداری تبریز موجود است. به همران نقشه دار السلطنه تبریز.

سوال؟ سه‌شنبه 30 شهریور 1395 ساعت 14:04

سلام فایل نقشه با کیفیت بالا رو چطور دانلود کنم؟

این کتاب به زودی از طریق وبسایت حق و صبر منتشر خواهد شد.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد