تصویر زیر به طاق ظفر کنستانتین معروف است که در شهر رم قرار دارد و یکی از آثار بسیار فاخر در حجاری و سنگ تراشی محسوب می شود.
در یادداشت موسوم به نقشه شهر های ایران در دوره قاجار نشان دادم که در حدود 150 سال پیش، تبریز دیوار های دفاعی با هشت دروازه در دو تا دور خود داشت. در تصویر زیر محل هشت دروازه ورودی تبریز با نام های دروازه مرمر، دروازه نوبر، دروازه باغ میشه، دروازه گجیل، دروازه سرخاب، دروازه خیابان، دروازه دوچی و دروازه استانبول مشخص می باشد.
حال به دروازه های جدید الساخت زیر که با همان طرح طاق ظفر کنستانتین ساخته شده است دقت کنید:
دروازه گجیل!
دروازه استانبول!
میراث فرهنگی تبریز برای پاسداشت آثار گذشته شهر، شروع به بازسازی این دروازه ها در محل های اصلی خود نموده است. آن ها نمی دانند که با برپا نمودن این دروازه ها به محدوده بسیار کوچ این شهر در گذشته ای نه چندان دور اعتراف می کنند.
نیازی به توضیح این تصاویر نمی بینم، فقط نکته ای را متذکر می شوم:
ما در سرزمینی زندگی می کنیم که هنوز اسلوبی از فرهنگ خودی و بدور از تقلید از اطراف و فرهنگ های بیگانه در آن وجود ندارد.
سلام
من همونم که میگفتید شبیه سهند سایت قیرمیز حرف میزنم!
ماشالله کلی پست جدید گذاشتید که همشونم فوق العاده و ناب هستند
اسمتون رو سرچ کردم تا وبلاگتون رو پیدا کنم و مطالب جدیدتون رو بخونم دیدم تو یه سایت یه نفر به اسم شما مزخرف نوشته! گفتم شاید بد نباشه ببینیدش:
http://www.rasadnws.com/?p=3007
موفق باشید
ممنون
بنیان اندیشی شمشیر دولبه ای است و دشمنان دو لبه ای نیز دارد. آنهایی که تفکرات بنده را با چنین یادداشت هایی شناسایی می کنند جای تاسف نیست چون مامور تولید اوهامات از هر نوعی می باشند.
ساختمان شهرداری تبریز نیز به گمونم یه بنای روسی باشه.متاسفانه عکسی ازش ندارم. اما معماری اون به بناهای سبک غربی شبیه است.تو شهر تبزیز وقتی راه میزی کاملا احساس می کنی که یه عده آدم بیگانه قبلا اینجا زندگی می کردند.مخصوصا حوالی میدون ساعت.
بله دقیقا و آن ساعت و ناقوس ساعت دقیقا یک کلیسا را به تصویر کشیده است. میدان ساعت توسط آلمان ها طراحی شده است همچنین خانه کاریکاتور که به موزه کاریکاتور معروف شده و آلمان های نازی در زمان رضا خان آن دو را ساخته اند. مسجد صاحب الامر قبلا مناره نداشته و کنسول روس در تبریز بود و بعدا با اضافه کردن مناره و گنبد و محراب به مسجد زمان صفویه تبدیل شده است. حتی در نقشه 150 سال پیش تبریز هم نشانی از آن مسجد در نقشه نیست و در توضیحات هیچ اسمی از آن نیامده است. بدبختی یکی دوتا نیست و همین شهر بدون مسجد تا 200 سال پیش اولین پایتخت جهان تشیع شده است با آن همه محله ارمنی و گرجی نشین .
بدبخت شیعه که اولین پایتخت اش حتی 150 سال هم عمر ندارد