کنکاش در تاریخ

کنکاش در تاریخ

بیان نظرات جدید درباره تاریخ آذربایجان ، ایران و جهان
کنکاش در تاریخ

کنکاش در تاریخ

بیان نظرات جدید درباره تاریخ آذربایجان ، ایران و جهان

سیر «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» در قرآن


لیست آیه هایی از قرآن که عبارت «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» در آنها ذکر شده است:


﴿التحریم: ٨﴾﴿التغابن: ١٤﴾﴿المنافقون: ٩﴾﴿الجمعة: ٩﴾﴿الصف: ١٤﴾﴿الصف: ١٠﴾﴿الصف: ٢﴾﴿الممتحنة: ١٣﴾﴿الممتحنة: ١٠﴾﴿الممتحنة: ١﴾﴿الحشر: ١٨﴾﴿المجادلة: ١٢﴾﴿المجادلة: ١١﴾﴿المجادلة: ٩﴾﴿الحدید: ٢٨﴾﴿الحجرات: ١٢﴾﴿الحجرات: ١١﴾﴿الحجرات: ٦﴾﴿الحجرات: ٢﴾﴿الحجرات: ١﴾﴿محمد: ٣٣﴾﴿محمد: ٧﴾﴿الأحزاب: ٧٠﴾﴿الأحزاب: ٦٩﴾﴿الأحزاب: ٥٣﴾﴿الأحزاب: ٤٩﴾﴿الأحزاب: ٤١﴾﴿الأحزاب: ٩﴾﴿النور: ٥٨﴾﴿النور: ٢٧﴾﴿النور: ٢١﴾﴿الحج: ٧٧﴾﴿التوبة: ١٢٣﴾﴿التوبة: ١١٩﴾﴿التوبة: ٣٨﴾﴿التوبة: ٣٤﴾﴿التوبة: ٢٨﴾﴿التوبة: ٢٣﴾﴿الأنفال: ٤٥﴾﴿الأنفال: ٢٩﴾﴿الأنفال: ٢٧﴾﴿الأنفال: ٢٤﴾﴿الأنفال: ٢٠﴾﴿الأنفال: ١٥﴾﴿المائدة: ١٠٦﴾﴿المائدة: ١٠٥﴾﴿المائدة: ١٠١﴾﴿المائدة: ٩٥﴾﴿المائدة: ٩٤﴾﴿المائدة: ٩٠﴾﴿المائدة: ٨٧﴾﴿المائدة: ٥٧﴾﴿المائدة: ٥٤﴾﴿المائدة: ٥١﴾﴿المائدة: ٣٥﴾﴿المائدة: ١١﴾﴿المائدة: ٨﴾﴿المائدة: ٦﴾﴿المائدة: ٢﴾﴿المائدة: ١﴾﴿النساء: ١٤٤﴾﴿النساء: ١٣٦﴾﴿النساء: ١٣٥﴾﴿النساء: ٩٤﴾﴿النساء: ٧١﴾﴿النساء: ٥٩﴾﴿النساء: ٤٣﴾﴿النساء: ٢٩﴾﴿النساء: ١٩﴾﴿آل‌عمران: ٢٠٠﴾﴿آل‌عمران: ١٥٦﴾﴿آل‌عمران: ١٤٩﴾﴿آل‌عمران: ١٣٠﴾﴿آل‌عمران: ١١٨﴾﴿آل‌عمران: ١٠٢﴾﴿آل‌عمران: ١٠٠﴾﴿البقرة: ٢٨٢﴾﴿البقرة: ٢٧٨﴾﴿البقرة: ٢٦٧﴾﴿البقرة: ٢٦٤﴾﴿البقرة: ٢٥٤﴾﴿البقرة: ٢٠٨﴾﴿البقرة: ١٨٣﴾﴿البقرة: ١٧٨﴾ ﴿البقرة: ١٧٢﴾ ﴿البقرة: ١٥٣﴾﴿البقرة: ١٠٤﴾﴿الأحزاب: ٥٦﴾



باید به چند نکته درباره ترجمه این آیات توجه دهم:


1- خطاب «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا» در بیست سوره از قرآن  و به تعداد 88 بار در ابتدای آیه ها و یک بار در وسط آیه ۵۶ سوره احزاب بیان شده و این بیست سوره مربوط به نیمه اول (سوره های ابتدایی) قرآن می باشد و بیشترین تکرار در سوره های طولانی قرآن از قبیل بقره، آل عمران،نساء و مائده و ... ذکر شده است اما در سوره های نیمه دوم (سوره های انتهایی) قرآن چنین خطاب وجود ندارد!

احتمالا سوره های انتهایی قرآن (که اکثرا کوتاه نیز هستند) ابتدا بر پیامبر اسلام نازل شده اند. در نتیجه باید زمان سپری می شد و افرادی به این موضوعات گرایش پیدا می کردند و در ادامه ایمان آورندگانی پدیدار می شد و سپس در سوره های انتهایی خداوند خط و مشی اصلی اسلام را به آنها تذکر می داد.


2- زمانی که متن این آیه ها را می خوانیم، متوجه تذکرات الهی برای انجام دادن محسنات و فاصله گرفتن از منکرات توسط خداوند هستیم. پس خداوند مومنین را به اموری دعوت می کند که در اثر ایمان الهی باید اجرا نمایند. ایمانی که بعد از توضیحات و سفارشات خداوند شکل گرفته اند.


درباره معنی آیه 56 سوره احزاب کافی است متذکر شویم صل هم مانند کلمه صله به ، «مرتبط و متصل بودن» اشاره دارد ولی چون کسی برای پذیرفتن این معنی آماده نیست ما هم مطرح نمی کنیم. اگر مثل الباقی صلاه را نماز خواندن بدانیم یعنی خداوند بهمراه ملائک، بر رسولش نماز گذاشته اند!؟
(از جناب سنجری برای راهنمایی هایشان در این باره تشکر می کنم.)


درباره معنی کلمه «مَلَکَتْ أَیْمَانُکُمْ» در آیه 58 سوره نور هم باید تذکر دهم، این کلمه به معنی کنیز نمی باشد. هدف مترجمین از ترجمه عبارت مذکور به معنای کنیز تنها اشاره و تاکید بر این مسئله می باشد که اسلام دین برده داری بوده و پیامبر در جنگ های فراوان خود کنیزان فراوانی به دست آورده است. مسائلی که به کل دروغ هستند و هدفی جز مسخره و توهین به اسلام و قرآن ندارند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد